Mijn gootsteen is verstopt, wat nu?!

Is je gootsteen verstopt? Dan kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Het hangt van de soort verstopping af welk middel je gebruikt. Zo kun je kiezen voor een mechanische of vloeibare ontstopper.

Bij een mechanische ontstopper kun je denken aan een zuignap of een ontstoppingsveer. Zorg dat het luchtgat dicht is en zet de zuignap op de afvoer. De verstopping kan los schieten door de werking van de zuigkracht. Bij een hardnekkige verstopping kan de veer vaak een oplossing bieden en het bespaart kosten voor een deskundige. Een dergelijke veer is in verschillende afmetingen te koop en makkelijk via internet te bestellen. Voor een gootsteen is het handig om een dunne veer te kopen. Koop er in ieder geval één met een minimale lengte van 5 meter, zo zijn vrijwel alle verstoppingen goed te bereiken. Het volgende filmpje kan het misschien nog duidelijker maken:

Nog steeds verstopt? Chemische ontstopper

Mocht de afvoer nog niet helemaal verstopt zijn, dan kun je het ook proberen met een vloeibaar ontstoppingsmiddel. Lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakkingen en pas hier goed mee op! Sommige middelen zijn namelijk zo agressief dat ze het riool flink kunnen aantasten.

« Terug naar pagina overzicht